Coconut-based activated carbon

کربن اکتیو پایه پوست نارگیل

کربن اکتیو پودری activated carbon به عنوان یکی از پرکاربردترین مواد در تصفیه آب شناخته می شود. کربن پودری کوکونات از پوسته نارگیل ساخته شده و طی فرایندهای خاصی به صورت فعال (COCONUT base carbon active filter) درآمده تا قدرت جذب بالایی داشته باشد. این کربن کاملا گیاهی است و می تواند برای تصفیه آب شرب مورد استفاده قرار بگیرد. در انواع مختلف دستگاه تصفیه آب می توان فیلترهای ساخته شده از کربن پودری فعال را استفاده نمود.

مقایسه کربن اکتیو پوست نارگیل و زغال سنگ

مزایا

  • کیفیت بالای کربن و قدرت جذب بالا
  • ۱۰۰ ٪ پایه گیاهی
Coconut-based activated carbon

Coconut-based activated carbon

Industrial Granular Activated Carbon Bulk COCONUT

چرا کربن فعال با پایه ی پوست نارگیل مناسب تر از کربن فعال با پایه ی زغال سنگ می باشد؟

کربن فعال به دلیل سطح بالا در واحد گرم جاذب بسیار مناسبی می باشد و از این رو در پیش تصفیه آب مورد استفاده قرار می گیرد. در حدود ۵ گرم کربن فعال مساحتی معادل یک زمین فوتبال دارا می باشد.
اندازه ی حفره های موجود در کربن فعال را می توان به سه گروه ماکرو، مزو و میکرو دسته بندی کرد.
ماکرو حفره ها دارای اندازه حفره با بیش از ۲۵ نانومتر شعاع می باشند.
مزو حفره ها دارای اندازه ی حفره بین ۱ تا ۲۵ نانومتر شعاع می باشد.
میکرو حفره ها  دارای اندازه ی حفره کمتر از ۱ نانومتر شعاع می باشد.

Industrial Granular Activated Carbon Bulk COCONUT

کربن اکتیو پایه پوست نارگیل

کربن اکتیو پایه پوست نارگیل

آنتی اسکالانت ضد رسوب ممبران اسمز معکوس

آنتی اسکالانت Antiscalant ها پلیمرهایی بر پایه آکریلیک اسید (Acrylic acid polymers) و یا ارگانوفسفات (Organophosphatess) می باشند که وظیفه کنترل تشکیل رسوب کربنات کلسیم در شرایط LSI  و S&DSI مثبت و کنترل تشکیل سایر رسوبات (سولفات ها ، فلوئورید ، سیلیس و …) در شرایط SR  بالاتر از ۱۰۰ % را بر روی ممبرین های اسمز معکوس بر عهده دارند و به زبان ساده تر، آنتی اسکالانت ها مانع از تشکیل رسوب (scaling) روی سطح ممبرین RO می شوند.

Antiscalant آنتی اسکالانت ضد رسوب ممبران اسمز معکوس

Antiscalant آنتی اسکالانت ضد رسوب ممبران اسمز معکوس

آنتی اسکالانت ( Antiscalant )

آنتی اسکالانت ها معممولا قبل از فیلتر کارتریج تزریق می شوند و چون دارای بار الکتریکی منفی می باشند ، جذب کریستال های رسوب با بار مثبت می شوند و باعث می شوند که رسوب دیگر رشد نکند، در واقع آنتی اسکالانت ها رسوب را از بین نمی برند ، بلکه سرعت تشکیل رسوب را کند می کنند تا رسوب به راحتی شکل نگیرد (کریستالی نشود) و توسط آب حل شده و از سطح ممبرین شسته شود.

باید به این نکته دقت داشت که هر آنتی اسکالانت روی یک دسته از رسوبات تاثیر می گذارد و به همین دلیل نمی توان از یک آنتی اسکالانت برای تمام رسوبات استفاده کرد.

مواد ضد رسوب (آنتی اسکالانت Antiscalant ) ممبران اسمز معکوس
نام ماده کاربرد ویژگی‌ها مشخصات فیزیکی
RO-100 بازدارنده رسوب ممبران اسمز معکوس جلوگیری از تشکیل رسوبات کربنات کلسیم، فسفات کلسیم و آهن، قابل استفاده تا اندیس لانژلیر حدود ۲ و سیلیس پایین و سولفات پایین تا متوسط، مقدار مصرف: حدود ppm8-2 رنگ: زرد یا کهربایی کمرنگدانسیته در دمای °C20: 14/1-09/1

pH محلول: کمتر از ۳

RO-110 بازدارنده رسوب ممبران اسمز معکوس جلوگیری از تشکیل رسوبات کربنات کلسیم، فسفات کلسیم، آهن و نیز سولفات و سیلیکای پایین تا متوسط، قابل استفاده تا اندیس لانژلیر حدود ۵/۲،مقدار مصرف: حدود ppm8-2 رنگ: زرد کمرنگدانسیته در دمای °C20: 11/1-06/1

pH محلول: کمتر از ۲

RO-120 بازدارنده رسوب ممبران اسمز معکوس جلوگیری از تشکیل رسوبات کربنات کلسیم، فسفات کلسیم و آهن و نیز سولفات و سیلیکای پایین تا متوسط، قابل استفاده تا اندیس لانژلیر حدود ۵/۲ و قلیائیت پایین تا متوسط،مقدار مصرف: حدود ppm5-2 رنگ: کهربایی یا زرددانسیته در دمای °C20: 25/1-18/1

pH محلول: کمتر از ۳

RO-140 بازدارنده رسوب ممبران اسمز معکوس دامنه کاربرد بسیار گسترده و قابل استفاده در تمامی دستگاه‌های اسمز معکوس با آب‌های خام متفاوت (حتی آب دریا) و تا اندیس لانژلیر حدود ۵/۲ و مقدار سیلیکای حدودppm120،مقدار مصرف: حدود ppm8-2 رنگ: کهربایی یا زرددانسیته در دمای °C20: 15/1-11/1

pH محلول: کمتر از ۵

RO-160 بازدارنده رسوب ممبران اسمز معکوس جلوگیری از تشکیل رسوب در سیستم‌های اسمز معکوس و  نانوفیلتراسیون که با آب دریا تغذیه می‌شوند و نیز آب‌هایی که دارای سولفات، سیلیکا، باریم و استرونسیم بالا هستند، قابل استفاده تا اندیس لانژلیر حدود ۳ و مقدار سیلیکای حدود ppm130 مقدار مصرف: حدود ppm5-1 رنگ: کهربایی یا زرددانسیته در دمای °C20: 25/1-16/1

pH محلول: کمتر از ۴

RO-180 بازدارنده رسوب ممبران اسمز معکوس ضدرسوب قلیایی برای جلوگیری از تشکیل رسوب در سیستم‌های اسمز معکوس و نانوفیلتراسیون با انواع مختلف آب خام (لب شور، سیلیکای بالا، سولفات بالا، دریا و…) ، قابل استفاده تا اندیس لانژلیر حدود ۳ و مقدار سیلیکای حدود ppm130مقدار مصرف: حدود ppm8-2 رنگ: قهوه‌ای یا کهرباییدانسیته در دمای °C20: 15/1-10/1

pH محلول: ۱۳-۱۰

آنتی اسکالانت چیست؟

محلولی به جهت کاهش اثرات رسوب ناشی از گرفتگی روزنه های غشای اسمز معکوس توسط نمک های محلول در آب  استفاده می شود، آنتی اسکالانت در طول  عمر  ممبران اسمز معکوس تاثیر زیادی دارد و  از هزینه های تعویض فیلتر های مصرفی سالیانه می کاهد.
به دلیل وجود نمک های محلول در آب ورودی به سیستم های تصفیه آب به روش اسمز معکوس و آب شیرین کن  و ایجاد گرفتگی و رسوب در روزنه های میکرونی پلی آمید ممبرین های اسمز معکوس و اصطلاحا پدیده scaling به وجود می آید. از جمله موادی که روی غشای پلی آمید ( ممبرین) رسوب می کنند، می توان به کربنات کلسیم (CaCO₃)، سولفات کلسیم (CaSO₄)، سولفات باریم (BaSO₄)، و سولفات استرونیوم (SrSO₄) اشاره کرد. رسوبات سیلیکا (SiO₂) و فلوراید کلسیم (CaF) کمتر متداول هستند ولیکن مشکل ساز می باشند. جهت جلوگیری این نمک های محلول بر روی ممبرین به آب ورودی به سیستم RO آنتی اسکالانت Antiscalant  تزریق می شود.
معایب استقاده از آنتی اسکالانت نا مرغوب باعث کاهش ظرفیت تولید ،بالا رفتن میزان نمک های محلول در آب تولید TDS خروجی تولید، افزایش فشار بر پمپ های طبقاتی و کاهش طول عمر پمپ و افزایش برق مصرفی ناشی از بالا رفتن میزان آمپر ، تعدد شستشوی ممیران ناشی از گرفتگی و در نهایت کاهش طول عمر در ممبران ها و تعویض زود هنگام آن می گردد.
آنتی اسکلانت مربوطه به دلیل کاهش رسوبات عناصر جدول زیر در درجه بالایی از کارایی در صنعت آب و سیستم های اسمز معکوس از خود نشان داده است.
آنتی اسکالانت در انواع مختلف جهت راهبری در سیستم های اسمز معکوس با آب ورودی لب شور و سیستم اسمز معوس با آب ورودی دریایی و انواع آنالیزهای ورودی آب محاسبه و در اختیار مشتریان محترم قرار داده می شود.
میزان مصرف ، عملکرد و کاربرد آنتی اسکالانت با توجه به نرم افزار های شرکت سازنده و نیز کیفیت آب ورودی (لب شور – دریایی) به سیستم های اسمز معکوس محاسبه و در اختیار مصرف کنندگان قرار داده می شود.

تزریق آنتی اسکالانت   (نرم افزار CoRoLa-T )

میزان تزریق انواع مواد ضد رسوب آب بستگی به پارامترهایی همچون آنالیز آب، میزان دبی، دما، pH، میزان ریکاوری سیستم، منبع آب، نوع ممبرین و نحوه آرایش ممبرین ها دارد. به طور معمول میزان تزریق آنتی اسکالانت ها در محدوده ۱ الی ppm 6 می باشد.

Antiscalant آنتی اسکالانت ضد رسوب ممبران اسمز معکوس

Antiscalant آنتی اسکالانت ضد رسوب ممبران اسمز معکوس

فروش مواد ضد رسوب ممبران (آنتی اسکالانت)

علت تزریق آنتی اسکالانت

علت تزریق آنتی اسکالانت ها در سیستم های تصفیه آب صنعتی به طریقی می باشد که  آنتی اسکالانت ها باعث پراکندگی رسوبات در آب های تصفیه نشده و یا حاوی انواع املاح های  رسوب گذار میگردد و همین پراکندگی رسوبات باعث میشود که در ممبران های سیستم های اسمز معکوس (تصفیه آب) رسوب گذاری انجام نشود .

 طریقه تزریق آنتی اسکالانت

معمولا آب های خام و یا به عبارتی تصفیه نشده دارای املاح ذیل می باشند که با ورود به سیستم های تصفیه آب صنعتی (آب شیرین کن) باعث رسوب گذاری در غشاء میکرونی ممبرانها میگردند و میتوان با تزریق مقدار مناسبیآنتی اسکالانت و  با استفاده از نرم افزارهای مربوطه نظیر (coro-laT) میتوان از این رسوب گذاری ها جلوگیری نمود:

۱٫ کربنات کلسیم (CaCO₃)

۲٫ سولفات کلسیم (CaSO₄)

۳٫ سولفات باریم (BaSO₄)

۴٫ سولفات  استرانسیوم

معمولا رسوبات سیلیکا (SiO₂) و فلورید کلسیم (caf) کمتر شایع هستند، اما می تواند مشکل ساز باشد.

اهمیت استفاده از آنتی اسکالانت

اهمیت استفاده ازآنتی اسکالانت در سیستم های تصفیه آب به روش اسمز معکوسRO به علت پدیده رسوب و گرفتگی بر روی غشاء ممبران ها سرمایه گذاری  بر روی آنتی اسکالانت ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

تولید آنتی اسکالانت

ساخت آنتی اسکالانت های دست ساز جهت حذف رسوباتی سخت نظیر سیلیس sio2 توسط شرکت جهان آب آنتی اسکالانت ساخت شرکت جهان آب  با تمامی ممبران ها سازگار می باشد و طریقه ساخت آنتی اسکالانت این شرکت بر اساس فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت های اروپایی  می باشد. (از اینرو شرکت جهان آب مفتخر می باشد که یکی از بزرگترین وارد کننده و تولید کننده  آنتی اسکالانت در داخل کشور باشد و فروش آنتی اسکالانت ها را با بهترین کیفیت و قیمت  مناسب در اختیار هموطنان گرامی قرار میدهد.)

فرایند ترسیب عبارت از نشست نمکهای کم محلول روی سطح غشاء و فولینگ عبارت از تجمع مواد معلق جامد و میکروارگانیسمها روی سطح غشاء می­باشد. فولینگ در سیستمهای RO یک پدیده طبیعی تلقی می­شود که با عملیات پیش تصفیه و فیلتراسیون مناسب و شستشوی شیمیائی در مواقع نیاز قابل کنترل است.

لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) ناشی از ترکیبات معدنی محلول در آب همچون کربنات کلسیم  (CaCO3) ، سولفات کلسیم  (CaSO4 )، سیلیکا (SiO2) یا دی اکسید سیلیکون ، سولفات باریم (BaSO4) و … می تواند موجب محدودیت راندمان کاری سیستم های فیلتراسیون غشایی ، افزایش فشار و درنتیجه افزایش مصرف انرژی و هزینه های مرتبط با آن ، کاهش کیفیت آب بدست آمده ، شست و شوها و از کارافتادگیهای مکرر می شود . لازم به ذکر است عمر مفید فیلترهای غشایی بر اثر پدیده هایی چون لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) کاهش می یابد.
تشکیل رسوب زمانی آغاز می شود که غلظت يك نمك از حلاليت آن در شرایط محلول بالاتر رود. هسته­های اولیه کریستال نقش کاتالیزوری را برای تشکیل کریستالهای بیشتر از نمک بازی می­کند. اين كريستالهاي نمك به شرط اينكه به اندازه و جرم حجمي لازم برسند از حالت معلق خارج مي‌شوند و شروع به رسوب‌دهي مي‌كنند. فرآيند ته‌نشيني رسوب تا زماني ادامه خواهد داشت كه يونهای تشکیل دهنده نمک در محلول به صورت فوق اشباع باشند.

علل لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) را می توان به چهار دسته کلی تقسیم بندی نمود:

افزایش غلظت مواد معدنی محلول در آب ورودی به غشا.
افزایش PH آب.
ایجاد و افزایش سطوح مورد نیاز برای ترسیب که با استمرار لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) این سطح موردنیاز افزایش می یابد.
افزایش دمای آب.

معمولا مشکلاتی که در اثر لایه گذاری شیمیایی ( Scaling ) در فیلتر های غشایی به وجود می آید ، عبارتند از :

کاهش کیفیت و مقدار جریان آب عبوری.
افزایش افت فشار و فشار مورد نیاز و مصرف انرژی و هزینه ناشی از آن.
شست و شوهای بیشتر و با فواصل زمانی کمتر  برای بهبود عملیات  که منجر به کاهش عمر مفید غشاها و افزایش هزینه می شود.
از کارافتادگی های مکرر و بلند مدت.
پارگی و گسیختگی غشا در برخورد با کریستال های رسوبی نوک تیز.

تشکیل رسوبات مختلف با توجه به ماهیت رسوب قابل کنترل یا غیر کنترل می­باشد. برخی رسوبات نظیر سولفات و سیلیکات پس از تشکیل بسیار سخت شستشو می­شوند. همچنین این رسوبات باعث کاهش سریع و شدید کارائی سیستم RO می­شوند. بنابراین باید با پیش تصفیه مناسب، کار با میزان جریانهای طراحی و تزریق مواد شیمیایی مناسب از تشکیل این رسوبات جلوگیری نمود.
رسوب و گرفتگي قادر به كاهش فضاي موثر بين مواد بوده و موجب كاهش تلاطم جريان مي‌شوند كه نتيجه آن، افزايش پلاريزاسيون غلظت در سطح غشاء است. هر چه غلظت محلول در سطح غشاء بيشتر باشد به همان نسبت، املاح بيشتري از خود عبور مي‌دهد. وقتي كه سطح موثر غشاء كاهش يابد، تلاطم، كاهش خواهد يافت و تميز نمودن سطح غشاء  مشكلتر مي‌شود، زيرا امكان فرستادن محلول شيميايي به سطوح مسدود شده توسط مواد جامد كاهش مي يابد. امكان جلوگيري از تشكيل رسوب با استفاده از بازدهي صحيح سيستم و تزريق مواد شيميايي وجود دارد.
مواد بازدارنده با جلوگيري از رشد كريستال نمك، سرعت فرآيند ته نشيني را كاهش مي‌دهند. اين مواد در سطح كريستال نمك تشكيل شده جذب و با جلوگيري از جذب بيشتر نمك فوق اشباع در سطوح كريستال، سرعت گسترش كريستال نمك را كاهش مي‌دهند و به این ترتیب هسته­ های اولیه کریستال هرگز به اندازه یا غلظت کافی برای ترسیب نمی­رسند.
اكثر مواد بازدارنده، خاصیت معلق نگهدارندگی نیز دارا هستند. خاصیت معلق نگهدارندگی با محاصره‌ ذرات معلق نمك، آهن يا مواد جامد آلي صورت گرفته و سبب دفع آنها توسط سایر آنیونهای موجود در محلول می­شود. این فرایند از تجمع ذرات و تشکیل ذرات بزرگتر که احتمال ترسیب آنها وجود دارد، جلوگیری می­نماید.
بازدارنده‌هاي رسوب فقط در كاهش فرآيند تشكيل رسوب يا كاهش فرآيند و تراكم ذرات رسوب مؤثرند و فرایند ترسیب را بطور کامل متوقف نمی­سازند. البته در یک سيستم RO کافی است تا مواد بازدارنده از تشکیل رسوب تا هنگام خروج جریان غلیظ از سیستم بخوبی عمل کند.

مقايسه مواد بازدارنده رسوب

اغلب بازدارنده‌هاي رسوب دارای ساختار مولکولی با گروههای عاملی شامل اسيد كربوكسيليك (-COOH) یا فسفات هستند. مولكول‌هاي پلي اكريل با وزن مولکولی پائین (جرم مولكولي بين ۱۰۰-۵۰۰۰) شامل چندين گروه عامل اسيد كربوكسيليك هستند و به طور مشترك در بسياري از بازدارنده‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اين بازدارنده‌ها در جلوگيري از تشكيل سولفات و كربنات جزء بهترين‌ها هستند، اما خاصيت پراكنده‌سازي آنها محدود است.
هگزا متا فسفات سديم (SHMP )، يكي از موادي است كه به عنوان بازدارنده انتخاب مي‌شود، زيرا علاوه بر نقش بازدارندگي خوب، ارزان قيمت نیز می­باشد. از جمله معایب اين ماده، ناپايداري و نیز انحلال دشوار آن در آب مي­باشد. در حقيقت، اگر SHMP هر سه روز مجدداً به هم زده نشود، هگزا متا فسفات، به فسفات هيدروليز مي‌شود كه در pH خنثي باكلسيم تركيب شده و فسفات تشكيل مي‌‌دهد. اين نمك مي‌تواند موجب گرفتگي غشاء سيستم شود. استفاده از هگزا متا فسفات به عنوان يك بازدارنده‌ رسوب براي سيستم‌هاي RO به دليل وابستگي زياد آن به مصرف صحيح، عموميت پيدا نكرده است.
ارگانو فسفوناتها در مقايسه با سديم هگزا متا فسفات پايدارتر هستند. خواص بازدارندگي و پراكنده‌سازي اين ماده شبيه به سديم هگزا متا فسفات است. اما بر خلاف سديم هگزا متا فسفات، اين ماده پايدار است.
پلي اكريل با جرم مولكولي سنگين (جرم مولكولي بين ۶۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰) در پراكنده‌سازي، بهترين اثر را دارد، اما به اندازه‌ي اكريلهاي سبك در بازدارندگي رسوب مؤثر نيستند.
همانطور که پیش از این گفته شد، کاربرد بازدارنده‌هاي تركيبي، نتايج بهتري را نسبت به بازدارنده‌هاي تك مولكولي از خود نشان مي‌دهند. در صورت استفاده از يك بازدارنده‌ تك مولكولي، احتمال بيشتري وجود دارد كه تزريق بيش از حد بازدارنده موجب شود كه خود بازدارنده به صورت كاتيون چند ظرفيتي از محلول خارج شود. با تركيب توليدات و استفاده از بازدارنده چند مولكولي، ساير بازدارنده‌ها مي‌توانند در جلوگيري از رسوب‌دهي اولين بازدارنده مؤثر باشند. همچنين به غلظت كمتري از هر يك از اجزاي مستقل بازدارنده‌ها نياز خواهد بود.
بعضی انواع بازدارنده‌هاي تركيبي، شامل پلي اكريل با جرم مولكولي سبك وسنگين هستند تا از قدرت كافي براي باز دارندگي و پراكنده‌سازي برخوردار باشند. به علاوه ساير بازدارنده‌ها، تركيبي از ارگانوفسفات اكريلات با جرم مولكولي سبكتر هستند كه علاوه بر متفرق نمودن خوب، خصوصيات يك بازدارنده را دارا مي‌باشند.
بعضي اوقات، فعاليت بيولوژيكي در تانك بازدارنده رسوب مي‌تواند موجب ايجاد مشكل شود. رشد بيولوژيكي مي‌تواند موجب انسداد مسير خوراك پمپ تزريق شده و در نتيجه جريان بازدارنده‌ متوقف شود. معمولاً مواد بازدارنده یا معلق نگهدارنده حاوی مقداری مواد بایوساید نیز می­باشند. اما باید در زمان رقیق سازی این محلولها در تانکهای مصرف روزانه دقت کافی مبذول گردد تا غلظت این مواد بایوساید در محلول رقیق از حداقل مقدار موثر کمتر نشود. این مقدار معمولاً از سوی سازندگان قید می­شود. با توجه به اینکه مواد بازدارنده فرایند ترسیب را کند نه متوقف می­نمایند، لذا نباید سیستم برای مدت طولانی در حالت فوق اشباع از نمکها خارج از سرویس باقی بماند. معمولاً یک شیر اتوماتیک برقی بطور موازی با جریان دفعی نصب می­شود تا درست قبل از سرویس خارج شدن سیستم باز شده و کل المنتها از نمکهای فوق اشباع تخلیه گردد.
در برخی موارد از یک تانک برای تزریق دو یا چند ماده شیمیائی در زمانهای مختلف استفاده می­شود. در این صورت باید دقت کافی معطوف به عدم اختلاط مواد با یکدیگر گردد تا لطمه­ای به کارائی آنها و سیستم وارد نشود.

anthracite آنتراسیت استفاده و کاربرد زغال

روش استفاده anthracite و کاربرد آنتراسیت

زغال آنتراسیت چگونه و کجا تشکیل می شود؟

anthracite آنتراسیت استفاده و کاربرد زغال

anthracite آنتراسیت استفاده و کاربرد زغال

زغال anthracite یک سنگ دگردیس است و در مناطقی یافت می شود که زمین تکان های زیادی دارد و در مدت زمان طولانی در فشار زیادی قزار می گیرد مانند رگه های موجود در کوه ها .

به طور مثال ، بیشتر زغال های آنتراسیت در معادن ایران از کوه های شمالی تغذیه می شود. زغال آنتراسیت هم چنین در مناطقی که آتشفشان دارد و یا جاهاییکه زلزله های بزرگ رخ میدهد ظاهر می گردد.

روش استفاده از آنتراسیت

زغال آنتراسیت در زمینه های مختلفی استفاده می شود از قبیل سوخت ، تصفیه آب و فاضلاب و تهیه کربن اکتیو بر پایه زغال

که از آن در فولاد سازی ها ، پتروشیمی ها ، پالایشگاه ها نفتی ، تصفیه خانه های آب و فاضلاب و …

آنتراسیت (anthracite) چیست؟

زغال آنتراسیت زغالی است که بیشتر آن را کربن تشکیل می دهد

زغال آنتراسیت بسیار سخت تر از مدل های دیگر زغال سنگ می باشد، و معمولا در معادن کنار کوه ها یا دره های عمیق پیدا می شود.

انتراسیت بسیار پاک تر از انواع دیگر زغال سنگ سوخته می شود که آلودگی بسیار پایینی دارد. در واقع آنتراسیت ممکن است از ۸۰ الی ۹۸ % کربن تشکیل شده باشد. و فقط حدود ۱۰ از آن دیگر المان ها تشکیل می دهد.

آنتراسیت بسیار سخت تر شروع به مشتعل شدن می کند و آتش آن آبی خالص است و دود ناچیزی دارد.

سوالات رایج درباره anthracite

۱- چه تفاوتی بین آنتراسیت و کربن فعال وجود دارد؟

در فرایند فیلتراسیون برای حذف ذراتی که رسوب می کنند از ستون فیلتر انتراسیت استفاده می گردد و در بعضی مواقع برای افزایش قدرت فیلتراسیون از راه حل شیمیایی نیز استفاده می گردد.این روش، عملکرد بسیار خوبی در سطح مولکولی ندارد چرا که مافذ آنتراسیت بسیار ریز هستند و بسیار کوچکتر از آنکه بیشتر مولکولها به طور معمول حذف شوند .

GAC ( کربن فعال گرانولی) متراکم شده ی ذرات PAC ( کربن فعال پودری) است. PAC  از طریق حذف کردن مواد فرار و سوزاندن و سوزاندن کربن که باعث افزایش سایز منافذ در ذرات می گردد تا زمانیکه شبیه مولکولهای اسفنج گردد. سایز منافذ بستگی به توانایی کربن اکتیو دارد . کربن اکتیو را می توان در فرایند جداسازی، حذف مولکول های مورد نظر و حذف دانه های اطراف استفاده کرد. ساختار این منافذ باعث حذف مولکولهای بو در حین فرایند جذب بو بر روی سطح کربن اکتیو شود. و ذرات مشابه آن مثل رنگ و کلر جذب سطحی می شود. در این مقطع ذرات رسوب کننده اهمیت ندارد . به هر حال بک واش به تنهایی ذراتی را که بر روی منافذ جذب شده است از بین نمی برد.و فقط از طریق احیا کربن اکتیو می توان ذرات را از روی منافذ حذف کرد.

فیلتر انتراسیت هم چنین ذرات را در جریان جذب حذف می کند ولی بطوریکه فقط ذرات بو جذب می کند.

به طور معمول ذرات به مقدار مساوی در سطح منافذ جذب نمی شود ، مواد جذب شده روی سطح آنتراسیت به راحتی در عملیات بک واش از روی منافذ حذف می شوند.

۲- مزایای استفاده از آنتراسیت با کیفیت های بالاتر چیست؟

از زمانیکه آنتراسیت در سنگ های لمینت پدیدار شد ، وزن مخصوص ، حلالیت و سختی آن به طور گسترده ارتباط مستقیمی با ناخالصی آنتراسیت دارد . تجربه نشان می دهد که ویژگی های زغال سنگ از مشخصات لیست زیر تبعیت می کند و سایز تولیدی ، چگالی و مقاومت مکانیکی کربن در کیفیت تاثیر بیشتری نسبت به مشخصات ذاتی سنگ دارد.

۱ وزن مخصوص      ۶/۱ – ۷/۱

۲ حلالیت در اسید      ۲%

۳ مقاومت مکانیکی      (MOH)  = ۳

۴ عناصر فرار      ۷ ( نمونه خشک)

۵   کربن                  بیشتر از ۸۰% ( نمونه خشک)

اگرآنتراسیت از کیفیت بالایی برخوردار باشد ، که شامل ضریب یکنواختی بالا در وزن مخصوص است زیرا که سنگ کمتری در این حالت وجود دارد. سایزهای ریزتر کمتر در تصفیه آب رایج استن زیرا که در اثر عمل سایش درصد اعظمی از ذرات آنتراسیت به ذرات ریزتر تبدیل می شوند و آنتراسیت در سایز ریز نیاز بیشتری به تجدید در فیلتر دارد و به دلیل محدودیت در سنگ آنتراسیت و الک کردن سعی می شود از سایزهای درشت تر استفاده گردد.

۳-آیا انتراسیت با درجه سختی بیشتر ۵/۳ moh در دنیا وجود دارد ؟

تست درجه سختی آنتراسیت دقیقا علمی و ۱۰۰% نیست . استاندارد یک آزمایشگاه در خراش دادن سطح آنتراسیت ممکن است با آزمایشگاه دیگر تفاوت داشته باشد . در اضافه، مقیاس افزایش moh به طور یکسان نیست . سنجیدن moh ( قدرت مکانیکی) ۷/۲ الی ۵/۳ باید از روش های استاتیکی به دست بیاید که از آزمایشگاهی به آزمایشگاه دیگر متفاوت است.

ذغال سنگی که به طور مکرر با فلز مسی خراش داده می شود ( به صورت تقریبی moh=3  دارد) و به صورت متداول نشان داده شده است که دوام بیشتری دارد و از این ذغال سنگ در طول مدت بیشتری نسبت به moh  پایین تراز ۳ می توان بهره برداری کرد.

۴- آیا آنتراسیت با ضریب یکنواختی ۳/۱ نسبت به ضریب یکنواختی ۴/۱ مزیتی برتر دارد؟

واحد ضریب یکنواختی از این نظر گمراه کننده است . ضریب یکنواختی به نسبت سایز تئوری به سایز تجربی به دست می آید

که ۶۰% فقط از عبور میکند .

۱۰% ان را (ES) تشکیل می دهد که به آن سایز ماثر می گویند و در بستر فیلتر هیدرولیکی به بالاترین طبقه انتقال پیدا میکند.

UC یک شاخص است برای تفاوت بین بزرگترین ذره تا کوچکترین ذره در یک ماده خاص مانند سیلیس و آنتراسیت که در بستر فیلتر استفاده می شود.

در بستر مدیای تکی، طبقه بندی به صورت دلخواه نمی تواند باشد و تاثیر المان UC ناچیز است اگر در تصفیه هنوز خشک است و آب ریخته نشده باشد بستر همچنان دارای یک طبقه می باشد و المان UC هنوز کمتر از ۶/۱ قرار دارد . به هر حال برای مطمئن شئن از اینکه بستر هنوز یکنواخت است . عمل بک واش باید ادامه پیدا کند تا به دلیل اختلاف در سرعت ته نشینی دانه با سایزهای مختلف ایجاد لایه کند.

در حین عمل بک واش فیلتر Dual و Multy سرعت هر یک از ذرات ماده تشکیل شده افزایش پیدا می کند .

بصورت تئوری ، اگر آنتراسیت از ضریب یکنواختی پایینی نسبت به مواد دیگربرخوردار باشد، با ذرات دیگر داخل مخزن میکس می شود زیرا درصدی از ذرات کوچکتر از حد معمول است .

در واقع ضریب uc  اهمیتی ندارد چیزی که بسیار حائز اهمیت است آن ۹۰ % ذراتی است که بر حسب وزن عبور می کند . در واقعیت ، این قابل ممکن است که مخلوط شدگی کمتری در آنتراسیت داشته باشیم . آنتراسیت با ضریب یکنواختی ۴/۱ اگر منحنی توزیع به صورت مستقیم باشد ، یا به صورت مقعر رو به پایین باشد ، نسبت به مقعر رو به بالا ، بسیار مناسب تر است. چنانچه به صورت نرمال آنتراسیت های موجود از ضریب یکنواختی ۳/۱ برخوردارند.

اما حتی زمانیکه بیشتر تمرکز در تاثیر کیفیت مواد است و گزینه های زیادی داریم. آنتراسیت با کیفیت بد می تواند شامل گستره زیادی از مواد باشد و تراکم بالایی هم داشته باشد.

۵- آیا آنتراسیت شسته شده مزیتی نسبت به آنتراسیت نشسته شده دارد؟

در واقع، آنتراسیت شسته شده محصول تمییز تری دارد . آشغال ها حذف می شوند و توده های متراکم از هم جدا می شوند و سایز دانه بندی دقیق تر می شود. آنتراسیت در بک واش و اسکیم از مقدارش کم می شود.

در بیشتر مواقع، فقط یکبار بک واش و اسکیم بسیار ضروری است ، آنتراسیت نشسته شده فرایند را طولانی تر و مکرر میکند.

در اضافه ، فرایند شسته شده هیچ دلیلی برای شکسته شدن ذرات ندارد ، در حالیکه آنها را در فرایند نشسته شده می توان تقویت کرد.

ذغال آنتراسیت حاوی حفره های متخلخل است، در کنار بقیه چیزها و گازها را به دام می اندازد ( به خصوص گاز متان) و آب . وقتیکه ذرات گرم می شوند ، این گازها افزایش پیدا می کنند و فشاری وارد میکند که باعث می شود مواد فرار از ذغال فرار کنند.

بر خلاف فرایند خشک، آنتراسیت در فرایند تر بلافاصله بعد از ریختن در فیلتر عمل بک واش ذبا احتیاط روش انجام می شود.  به هر حال نیازی به خیس خوردن ذغال در آنتراسیت شسته شده نیست زیرا حفرات آن قبلا از طریق آب پر شده اند و دیگر آبگریز نیستند. آنتراسیت نشسته شده هنوز  آبگریز است و باید بیشتر از ۲۴ ساعت قبل از بک واش به صورت کامل و امن خیسانده شود.

۶- چه فاکتورهایی تعیین کننده این است که شما بهتر است در فیلتر یگانه آنتراسیت استفاده کنید یا سیلیس ؟

فیلتر مدیای یگانه را می توان به دو نوع اساسی تقسیم کرد : فیلتر شنی آرام و فیلتر شنی سریه. فیلتر های شنی آرام که عموما در محل کارگذاری می شود gpm/ft22(3m/hr)و عمل بک واش در ان انجام نمی شود. به هر حال هیچ مزیتی ندارد که آنتراسیت را در آن قرار داد.

فیلتر های سریع و فیلتر های با نرخ بالا ی کار ،در محل از ۲ الی ۵ gpm/ft2  ( m/hr 3 الی ۶/۷) نصب می شوند. بسته  هدف خود از این کار،  مزیت هایی استفاده از آنتراسیت دارد. به هر حال ممکن است هزینه های اولیه را افزایش دهد، اما در طولانی مدت وظیفه ها را کمتر می کند و هزینه های بهره برداری کمتر می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت این محصول لطفاً با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمائید